Storitve 

Fizioterapija na domu

Fiziooskrba.si - Fizioterapija na domu

Fizioterapevtska oskrba in rehabilitacija na domu je naša prioritetna dejavnost, saj se zavedamo, da je veliko ljudi, ki zaradi različnih bolezni ali poškodb ne zmorejo priti do naših ambulant in so odvisni od pomoči drugih. Nudimo vam kvalitetno fizioterapevtsko oskrbo v vašem domačem okolju, s tem prihranite dragocen čas brez dodatnega stresa za vas.

Uporaba: možganska kap, nezgodna poškodba možganov, poškodbe in okvare perifernih živcev, poškodbe in okvare kosti in mišic, amputacije udov, okvare hrbtenjače, multipla skleroza, Parkinsonova bolezen, respiratorne težave, mišična oslabelost, slabo ravnotežje, nepokretnost, demenca.

S strokovnim pristopom ponovno usposobimo bolnika ali poškodovanca za normalno življenje in delo ali obnovimo njegove gibalne sposobnosti do največje mogoče mere. Zavedamo se, da je zdravje stanje telesnega, duševnega in socialnega blagostanja, zato naše uporabnike zdravimo celostno. Ob prihodu na vaš dom se naše osebje uradno predstavi z  identifikacijsko kartico in osebnim dokumentom. Nato sledi obvezen fizioterapevtski pregled, ki je pri nas brezplačen. Zatem na osnovi pridobljenih podatkov naredimo načrt rehabilitacije in pričnemo izvajati terapijo. Pri nas posamezna terapija traja najmanj eno uro, saj smo mnenja, da v krajšem času ne dosežemo zadovoljivih rezultatov, razen pri redkih izjemah. Med izvajanjem terapije spremljamo stanje uporabnika in na koncu rehabilitacije vedno naredimo oceno uspešnosti terapevtskih postopkov.

Fizioterapevtski pregled

Pred uporabo fizioterapevtskih metod in tehnik vedno opravimo strokovni fizioterapevtski pregled, ki nam da oceno funkcijskega stanja preiskovanca in je pri nas brezplačen. Pregled obsega vrsto različnih aktivnosti, da si pridobimo potrebne podatke za oceno bolnikovega funkcionalnega stanja. Pregled poteka sistematično, da ugotovimo naravo in obseg poškodbe ali obolenja, ocenimo stopnjo ne-zmožnosti in nato vse podatke skrbno zabeležimo. Na osnovi ocene načrtujemo fizioterapevtsko obravnavo, ter spremljamo učinkovitost in uspešnost poteka zdravljenja. Po koncu fizioterapevtske obravnave naredimo še končni fizioterapevtski pregled, ki nam pokaže rezultate zdravljenja. »Dobra diagnoza pomeni uspešno zdravljenje«

Storitve, ki jih izvajamo na domu

FIZIOOSKRBA.SI
Scroll to Top