Storitve NA DOMU

Protibolečinska elektroterapija na domu

Fiziooskrba.si - Protibolečinska elektroterapija na domu

UPORABA: TENS za akutne in kronične bolečine (cervicalgia, brachialgia, lumbalgia, ishialgia), degenerativne bolezni sklepov (obraba, vnetja), bolečine pri poškodbah mišic, tetiv ali sklepov, motnje prekrvavitve, revmatoidni artritis. EMS za oslabele mišice, atrofija mišic po poškodbah. FES za okvare zgornjega motoričnega nevrona (hemiplegija ali pareza, tetra in paraplegija ali pareza, cerebralna paraliza, psihogene pareze, korekcija in vzpostavljanje hoje, delno oživčene mišice.

TENS je protibolečinska elektroterapija za lajšanje bolečin s pomočjo električnih tokov, ki jih prek elektrod nameščamo na področje bolečine. Z uporabo TENS-a zmanjšamo bolečino, povečamo prekrvavitev, stimuliramo centralni živčni sistem, zmanjšamo spastičnost in povečamo obseg gibljivosti. Električni tok deluje na živčevje in povzroči zmanjšano zaznavo bolečine.

Elektro mišična stimulacija (EMS) za krepitev mišic. S pomočjo stimulacije mišic izboljšujemo moč, vzdržljivost, koordinacijo in eksplozivnost mišičnih skupin in preprečujemo atrofijo mišic.

Funkcionalna električna stimulacija (FES) za mišice, ki imajo zmanjšano ali odsotno hoteno živčno kontrolo. Uporabljamo jo pri denerviranih mišicah, kadar pride do okvare živca, ki oživčuje mišico. Cilj je vzdrževati ali povečati mišično moč in maso in skrbeti za obnovo živcev.

FIZIOOSKRBA.SI
Scroll to Top