Storitve NA DOMU

Rehabilitacija pri raznih kroničnih obolenjih

Fiziooskrba.si - Rehabilitacija pri kroničnih boleznih

Rehabilitacija pri srčnih in pljučnih obolenjih, nepokretnosti, onkoloških bolnikih, gastrointestinalnih obolenjih, diabetesu, poslabšanju splošnega stanja, demenci

CILJI: zmanjšanje bolečine, vzdržljivost srčno-žilnega sistema, povečanje gibljivosti, obvladovanje ravnotežja, povečanje mišične moči, učenje pravilnih gibov in uporabe različnih pripomočkov, maksimalna usposobljenost pri dnevnih aktivnostih glede na psihofizično stanje bolnika.

Rehabilitacija traja različno dolgo in se lahko nadaljuje z vzdrževanjem fizičnih aktivnosti po rehabilitaciji. Fizioterapevt izbere različne metode in tehnike rehabilitacije glede na fizioterapevtsko oceno bolnika. Rehabilitacija zajema: nameščanje v pravilne položaje v postelji, dihalne vaje, vaje v dihanju, masaža prsnega koša, učenje tehnik izkašljevanja, pasivno, aktivno asistirano in aktivno razgibavanje, učenje pravilnega obračanja v postelji, učenje sedenja in presedanja na invalidski voziček ali stol, učenje upravljanja z invalidskim vozičkom, učenje stoje in hoje s pripomočki (hodulja, bergle), vaje za boljše ravnotežje, protibolečinska terapija itd.

FIZIOOSKRBA.SI
Scroll to Top