telesna vadba

Terapevtska vadba - kinezioterapija

Fiziooskrba.si - terapevtska vadba

Terapevtske vaje izvajamo sistematično in načrtovano. Namenjene so izvedbi giba, telesnim aktivnostim in pravilni telesni drži. Izvajamo jih preventivno, da preprečimo okvare, kot terapijo, da obnovimo in izboljšamo telesne funkcije, ter za dobro počutje in splošno zdravstveno stanje.

UPORABA: omejen obseg giba (skrajšave, adhezije), strukturne spremembe zaradi omejene gibljivosti, mišična šibkost, kot preventiva mišično-skeletnim poškodbam, za izboljšanje nepravilnih gibalnih vzorcev ter telesne drže in za izboljšanje razpoloženja.

Terapevtske vaje izvajamo sistematično in načrtovano in so učinkovito sredstvo za lajšanje kronične bolečine. Namenjene so izvedbi giba, telesnim aktivnostim in pravilni telesni drži. Izvajamo jih preventivno, da preprečimo okvare, kot terapijo, da obnovimo in izboljšamo telesne funkcije, ter za dobro počutje in splošno zdravstveno stanje. Pripravimo vam individualni program vadbe, glede na vašo poškodbo, okvaro ali bolezen glede na vaš naravni potencial. S telesnimi vajami vplivamo na boljšo gibljivost, mišično in srčno-žilno zmogljivost, stabilizacijo, ravnotežje, koordinacijo in mobilnost, da je vaše gibanje čim bolj svobodno in brez omejitev. Z vajami se vam izboljša splošna fizična zmogljivost, poveča se mišična masa, zmanjša se telesna maščoba, poveča se gostota kosti, zmanjša se tveganje za poškodbe, zmanjša se možnost invalidnosti in izboljša kvaliteta življenja. Fizioterapevti imamo edinstvene sposobnosti za priporočanje specifičnih vadbenih programov.

FIZIOOSKRBA.SI
Scroll to Top