terapija z aparaturami

Protibolečinska elektroterapija

Fiziooskrba.si - Protibolečinska elektroterapija na domu

TENS, diadinamske in interferenčne tokove uporabljamo za zmanjševanje bolečine. Glede na vašo diagnozo se odločimo katero vrsto terapije bomo uporabili, da bo čim bolj učinkovita. Uporabljamo FES za mišice, ki imajo zmanjšano ali odsotno hoteno živčno kontrolo in EMS za krepitev mišic.

UPORABA: akutne in kronične bolečine (cervicalgia, brachialgia, lumbalgia, ishialgia), degenerativne bolezni sklepov (obraba, vnetja), bolečine pri poškodbah mišic, tetiv ali sklepov, motnje prekrvavitve, revmatoidni artritis.

TENS je protibolečinska elektroterapija za lajšanje bolečin s pomočjo električnih tokov, ki jih prek elektrod nameščamo na področje bolečine. Z uporabo TENS-a zmanjšamo bolečino, povečamo prekrvavitev, stimuliramo centralni živčni sistem, zmanjšamo spastičnost in povečamo obseg gibljivosti. Električni tok deluje na živčevje in povzroči zmanjšano zaznavo bolečine.

Diadinamski tokovi so namenjeni zmanjševanju bolečine in pospešitvi krvnega obtoka. To je protibolečinska elektroterapija za lajšanje bolečin s pomočjo električnih tokov, ki jih prek elektrod nameščamo na področje bolečine.

Interferenčni tokovi so namenjeni za globlje ležeča tkiva in delujejo protibolečinsko ter povečujejo prekrvavitev. To je protibolečinska elektroterapija za lajšanje bolečin s pomočjo električnih tokov, ki jih prek elektrod nameščamo na področje bolečine.

Funkcionalna električna stimulacija (FES) za mišice, ki imajo zmanjšano ali odsotno hoteno živčno kontrolo. Uporabljamo jo pri denerviranih mišicah, kadar pride do okvare živca, ki oživčuje mišico. Cilj je vzdrževati ali povečati mišično moč in maso in skrbeti za obnovo živcev.

Elektro mišična stimulacija (EMS) za krepitev mišic. S pomočjo stimulacije mišic izboljšujemo moč, vzdržljivost, koordinacijo in eksplozivnost mišičnih skupin in preprečujemo atrofijo mišic.

FIZIOOSKRBA.SI
Scroll to Top